Betoverd door Prinses Liese – Eric Kerkhove

24.45

“Betoverd door Prinses Liese” is een bundel vrolijke verhaaltjes en sprookjes over Prinses Liese. Ze is een jong meisje met magische krachten, die ze zelfs al vóór haar geboorte vertoonde, maar die haar af en toe flink in de problemen brengen. Met haar wonderlijke gaven bestrijdt zij het leed en het kwaad in de wereld. Haar beste vriend is haar speelse hond Daniël-san. Haar grootste vijand is de hebzuchtige Koning Vlad van het machtige buurland Corona.

ISBN: 9781913980467
Aantal blz.: 142
Hardcover
Met illustraties van Wim Kerkhove

Beschrijving

“Betoverd door Prinses Liese” is een bundel vrolijke verhaaltjes en sprookjes over Prinses Liese.
Het is een verhalenbundel met heel aparte en unieke verhaaltjes. De sprookjes vertellen over het (niet zo) alledaagse leven van de prinses, vanaf haar geboorte tot haar achttiende verjaardag. Prinses Liese is een jong meisje met magische krachten, die ze zelfs al vóór haar geboorte vertoonde, maar die haar af en toe flink in de problemen brengen. Met haar wonderlijke gaven bestrijdt zij het leed en het kwaad in de wereld. Haar beste vriend is haar speelse hond Daniël-san. Haar grootste vijand is de hebzuchtige Koning Vlad van het machtige buurland Corona.
De verhaaltjes zijn geschreven met een humoristische knipoog naar de realiteit, en daarom ook voor volwassenen genietbaar en herkenbaar. Het aparte aan Prinses Liese is ook dat zij toch een gewoon opgroeiend meisje is, al is ze dan een prinses met magische gaven. Haar belevenissen zijn heel herkenbaar voor iedereen die een dochter of een zuster heeft, en eigenlijk voor alle jonge vrouwen die zich hun jeugd herinneren: Liese is soms een beetje koppig en eigenzinnig, maar ze heeft vooral een heel warm hart.
Het boek is verrijkt met unieke tekeningen van Wim Kerkhove, speciaal voor deze verhaaltjes gemaakt.

Eric Kerkhove is geboren in 1954. Hij woont al sinds 1984 in Merelbeke. Hij is afgestudeerd als Doctor in de Wetenschappen, richting Kernfysica. Na een academische carrière aan de UGent is hij overgestapt naar het bankwezen. Hij heeft ongeveer 30 jaar als IT-Projectleider bij Belfius-bank gewerkt (vroeger Het Gemeentekrediet, Dexia). Maar in zijn hart was hij geen wetenschapper of IT-er: hij heeft zich altijd veel meer een verteller gevoeld. Bij zijn officieel pensioen, in 2017, is hij zich dan ook volop gaan toeleggen op zijn jeugddroom: het schrijven van verhaaltjes en sprookjes. Vanaf zijn tiende was hij al bezig met het schrijven van verhalen, en hij is dat eigenlijk altijd blijven doen. Als jonge vader kon hij zijn twee kinderen eindeloos boeien met vertellingen. Het vertellen en schrijven is dan ook altijd zijn grote passie geweest. Zijn kleindochter en oogappel Liese is de inspiratiebron geweest voor deze nieuwe verhalenbundel.

Extra informatie

Gewicht 462 g
Afmetingen 25 × 17 × 1.5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Betoverd door Prinses Liese – Eric Kerkhove” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *