Selecteer een pagina

De Ierse Heks – Ron Langenus

16.50

Het boek vertelt het verhaal van een jonge man (Rory) en een jonge vrouw (Nan) die gevangen zitten tussen twee werelden: de Engelse wereld van de kolonisator en de (inheemse) Ierse wereld. Het boek is ook een biografie van Biddy Early, een wijze, sterke en onafhankelijke vrouw, een kruidkundige in plaats van een “heks”. Er staat geen abracadabra in het boek, geen magische wezens, geen kabouters … Een van de ambities van het boek is eer te bewijzen aan sterke (Ierse) vrouwen die een plaats verdienen in de “officiële”geschiedenis in plaats van louter in folklore en sprookjes.

Aantal blz: 148
Genre: Historische Roman
ISBN: 9781913980054

Beschrijving

De Ierse Heks

De Ierse Heks is een historische roman die zich afspeelt in het westen van  Ierland, in de 19e eeuw.

Biddy Early is een sterke en onafhankelijke vrouw met een grote kennis van natuurgeneeskunde. Haar weigering om zich te buigen naar de wetten van de Engelse kolonisators en de kerk, zal haar leven heel moeilijk maken. Vanaf haar geboorte tot na haar dood slaagt ze erin om haar eigen wereld, de Ierse, trouw te blijven.

Nan Keely en Rory Kennedy voelen veel voor elkaar, maar behoren tot verschillende werelden. Zonder het zelf te weten, zijn er twee geheimen die hun verbinden.

Rory zit bovendien met een heleboel vragen: Waarom noemt zijn vader hem “de verkeerde keuze”? Waarom is de familie van zijn moeder, die stierf tijdens de bevalling, niet welkom op de boerderij? Wat is het verband tussen zijn familie en Biddy Early?

Biddy Early, die in de ene wereld een heks en een ketter en in een andere wereld een heilige wordt genoemd, zal Rory haar levensverhaal vertellen. Een verhaal van geluk, verlies, eenzaamheid, vuur, moord, bijgeloof, wijze vrouwen, hongersnood, ziekte, opstand, emigratie, de bovennatuurlijke Shee…

Een van de ambities van De Ierse Heks is om eer te bewijzen aan sterke (Ierse) vrouwen die een plaats verdienen in de “officiële”geschiedenis in plaats van louter in folklore en sprookjes.

 

Ron Langenus

Ron Langenus (1956) bezocht Ierland sinds 1980 meer dan 50 keer. Dit resulteerde onder ander in twee bekroonde en vertaalde romans en twee bundels reisverhalen. Daarnaast schreef hij nog 25 boeken voor allerlei leeftijden.

Extra informatie

Gewicht 300 g
Afmetingen 15 × 22.5 × 1.03 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Ierse Heks – Ron Langenus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *