Selecteer een pagina

De Zalige Moordenaar – Raymond Rombout

(1 klantbeoordeling)

18.33

De Zalige Moordenaar is het nieuwste boek van Raymond Rombout. Het maakt deel uit van de Arturo Dias misdaadverhalen.

Het verhaal gaat over Mark Van Lancker, een paracommando, die als enige de slachting van zijn eenheid in Kigali (Rwanda, Afrika) amper overleeft. Hij is getuige van de genocide in Rwanda en ziet hoe iedereen rondom hem rooft en moord. Hij blijft er apathisch onder. Het verlies van zijn kameraden, de gruwel van de oorlog, het geweld, hij heeft het allemaal wel gezien en gehad.

Beschrijving

De Zalige Moordenaar van Raymond Rombout

De Zalige Moordenaar van Raymond Rombout maakt deel uit van de Arturo Dias misdaadverhalen.

Het verhaal gaat over Mark Van Lancker, een paracommando, die als enige de slachting van zijn eenheid in Kigali (Rwanda, Afrika) amper overleeft. Hij is getuige van de genocide in Rwanda en ziet hoe iedereen rondom hem rooft en moord. Hij blijft er apathisch onder. Het verlies van zijn kameraden, de gruwel van de oorlog, het geweld, hij heeft het allemaal wel gezien en gehad.

Jaren later, terug in Mechelen, krijgt hij te horen dat hij nog maar drie maanden te leven heeft. Mark reageert eerst gelaten, maar wil nog één krachttoer verwezenlijken. Hij beseft dat zijn enige talent ligt in meedogenloos moorden. Hij wil, uit eerzucht, de eerste seriemoordenaar van Mechelen worden en een intellectueel spelletje opzetten met de Mechelse recherche.

Maar daarmee komt hij in het vaarwater van Arturo Dias …

Arturo Dias is een figuur die je zelden terugvindt in de wereld van de Nederlandstalige thriller: meevoelend maar doortastend, bevlogen maar realistisch. Dias is een man met een gekneusd verleden waardoor hij allergisch is voor onrecht. Dat brengt hem waar hij altijd graag wil zijn: te midden van de problemen. Arturo aarzelt nooit om zijn mening kracht bij te zetten.

De Zalige Moordenaar is een nagelbijter van de bovenste plank. De auteur, Raymond Rombout, weet zijn personages zodanig neer te zetten dat je meeleeft, begrijpt en aanvoelt. Je wordt, als lezer, in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los.  De Zalige Moordenaar is een spannende thriller, een boek dat je maar moeilijk kan neerleggen en blijft boeien van begin tot einde.

 

Extra informatie

Gewicht 730 g
Afmetingen 24 × 15.5 × 35 cm

1 beoordeling voor De Zalige Moordenaar – Raymond Rombout

  1. JVdB

    In de boekhandel kan je er niet naast kijken. Het opvallend cover design van De Zalige Moordenaar schreeuwt om aandacht. Een ontwerp van MaryDes, zo blijkt. Met 406 bladzijden is het een turf van een boek geworden, maar eigenlijk valt dit allemaal best wel mee. Wat ik leuk vind aan de boeken van Uitgeverij StoryLand is dat ze nooit op een vel papier kijken. De vormgeving is voortreffelijk uitgevoerd. Niet te klein lettertype en voldoende spatie tussen de regels en paragrafen. Dit zal zeker ook een ouder leespubliek aanspreken.
    De Zalige moordenaar is het vierde boek in de Arturo Dias-reeks. Arturo Dias is een detective, maar niet meteen een held. Jawel, hij is allergisch voor onrecht en zal, indien nodig, op de barricaden staan, maar vooral is hij meevoelend, bevlogen en toch realistisch. Een man met een hart.
    In dit boek kruist zijn pad dat van Mark Van Lancker. Een Belgisch paracommando die, als enige, de aanslag op zijn eenheid in Rwanda heeft overleefd en getuige is geweest van de genocide die daar heeft plaatsgevonden. Mark is een echte moordmachine geworden die na zijn terugkomst in België en nadat hij te horen kreeg dat hij niet lang meer te leven heeft, aan het moorden gaat. Niet zomaar, nee, hij heeft het grootste genot in een spelletje te spelen met de Mechelse onderzoekers. Hij geeft hen aanwijzingen maar de onderzoekers raken er niet wijzer uit. Dan verschijnt Arturo Dias op het toneel en het niveau van het spel wordt nog wat opgetrokken.
    Dit boek is een nagelbijter. Het laat je niet los. Raymond Rombout combineert originele plots met creatief taalgebruik. Vlotte dialogen en af en toe een vleugje humor, gecombineerd met een doordachte research waar je zelf nog wat van opsteekt, maken dit boek absoluut een aanrader om te lezen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *