Selecteer een pagina

Het jaar II – Jason St. Just

18.33

Parijs 1794, het 2de jaar van de Franse Republiek. Roland Berteau, een melancholische agent van de Commune, krijgt de opdracht om de geruchten omtrent een mogelijke opstand in de gevangenis van Saint-Lazare te onderzoeken. Corruptie, machtsmisbruik en uitbuiting maken het hem moeilijk om nog in de idealen van de revolutie te geloven. Dan ontmoet hij de mooie Claire Rigaud die erin slaagt om weer kleur in zijn sombere leven te brengen.

Aantal blz: 378
Vorm: paperback
ISBN: 9781913980153

Beschrijving

Het jaar II

Parijs 1794, het 2de jaar van de Franse Republiek. Roland Berteau, een melancholische agent van de Commune, krijgt de opdracht om de geruchten omtrent een mogelijke opstand in de gevangenis van Saint-Lazare te onderzoeken. Vermomd als gedetineerde komt hij al snel tot de conclusie dat er méér aan de hand is. Corruptie, machtsmisbruik en uitbuiting maken het hem moeilijk om nog in de idealen van de revolutie te geloven. Daar ontmoet hij ook de mooie Claire Rigaud die erin slaagt om weer kleur in zijn sombere leven te brengen.

Het Jaar II is, naast een spannende detectiveroman, een tijdreis naar Parijs tijdens het schrikbewind. Hoewel het zich in het jaar 1794 afspeelt, heeft het tegelijk een eigentijds thema: de wereld anno 2021 wordt ook verscheurd tussen radicalisme en conservatisme. En dan heb je nog de mensen die er tussenin zitten…

 

Jason St. Just

Jason St.Just is een man van de wereld, historicus en spelontwerper. Hij werd in Canada geboren en heeft in zijn jeugd o.a. enkele jaren in Parijs gewoond. Daar werd hij al snel door de bruisende wereldstad, zijn historische monumenten en de Franse geschiedenis verleid. Naast Robespierre en Napoleon heeft ook de Franse Revolutie altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem uitgeoefend: het moment in de geschiedenis waarop een hele samenleving ‘genoeg’ roept en vervolgens beslist om een geheel nieuwe maatschappij te ontwerpen.

Extra informatie

Gewicht 653 g
Afmetingen 22.5 × 15 × 3.2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het jaar II – Jason St. Just” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *