Selecteer een pagina

Het Lazaruseffect – Johan Maes

18.33

Het Lazaruseffect is een boek  over de impact van hechting en traumatische gebeurtenissen in het leven, complexe rouw maar ook thema’s als zelfdoding, pesten, automutilatie, psychotherapie en meer…

Aantal blz: 168
Druk: Paperback
ISBN: 9781913980078

Beschrijving

Als de 17-jarige Jolien eind 2012 op schoolreis in Oostenrijk om onduidelijke redenen een dodelijk val maakt, stort de wereld van haar ouders, Noor en Thomas, in. De rouwverwerking drijft hen als koppel ver uit elkaar en ze worden gedwongen oude trauma’s onder ogen te zien. Rouw kan ook rauw zijn en onverzoenlijk. De lezer leert Jolien kennen via haar dagboek. Een onverwachte brief doet alles kantelen. Met onder meer de hulp van een therapeut(e) gaan Noor en Thomas de confrontatie aan met hun demonen. Ze komen tot de ontdekking dat er in het omarmen van hun rouw een groot potentieel vermogen huist tot transformatie: het Lazaruseffect.

Een boek over de impact van hechting en traumatische gebeurtenissen in het leven, complexe rouw maar ook thema’s als zelfdoding, pesten, automutilatie, psychotherapie en meer…

Johan Maes werd geboren in 1954. Hij is vader van vier kinderen en woonachtig in Merelbeke (bij Gent). Hij is werkzaam als psycho-, rouw-en traumatherapeut, opleider en trainer in Vlaanderen en Nederland. Hij stond mee aan de wieg van de palliatieve zorg in Vlaanderen en was werkzaam als coördinator van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen tussen 1993-1999.

Johan Maes is geen onbekende hij schreef voorheen reeds meerdere non-fictie boeken over rouwen en rouwbegeleidin. Nu kiest hij voor een samenwerking met StoryLand.
Voor zijn rouwboeken heeft hij een groot publiek opgebouwd in Vlaanderen en Nederland en is hij bekend bij de meeste rouwgroepen en rouworganisaties.

Extra informatie

Gewicht 295 g
Afmetingen 15 × 22.5 × 1.5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Lazaruseffect – Johan Maes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *