Selecteer een pagina

Het verloren meisje – Chris Delaet

(1 klantbeoordeling)

18.33

Jessie De Roover heeft een moeilijke periode van ziekte achter de rug. Om deze af te sluiten plant ze een cruise op de Middellandse zee, samen met haar gezin. Al gauw neemt deze vakantie een dramatische wending en wordt ze gedwongen haar werk als commissaris moordzaken sneller op te nemen dan voorzien.

Het verloren meisje is een boeiend boek geworden dat zich deels afspeelt op een cruiseschip in de Middellandse Zee en deels in Antwerpen.

Beschrijving

Het verloren meisje

 

Jessie De Roover heeft een moeilijke periode achter de rug met een behandeling tegen borstkanker. Voor ze terug aan het werk gaat in haar team Moordzaken in Antwerpen, neemt ze haar man en kinderen mee op cruise naar de Middellandse zee. Nog maar net aangekomen neemt de vakantie een dramatische wending door een moord op het schip. Jessie wordt gevraagd om het onderzoek te leiden.

Ver weg van haar team, worstelt ze met het opnemen van haar verantwoordelijkheid en de zorg voor haar gezin en zichzelf. Tijdens de zoektocht naar de dader(s) loopt ze herhaaldelijk tegen de muur. Uiteindelijk slaagt ze erin om de daders in het vizier te krijgen.

 

Tijdens een nachtelijke storm op zee komt het tot een confrontatie met de 2 jonge daders die op het punt staan het leven te ontnemen van de echtgenoot van het eerste slachtoffer en de eerste stuurman, de man waar Jessie nauw mee samenwerkte. Ze kan de dood van de echtgenoot niet vermijden, waarna de 2 daders zichzelf van het leven ontnemen door in de kolkende zee te springen. Als daarna de eerste stuurman opnieuw verdwijnt, gaat Jessie en haar team op zoek naar de verbanden tussen de slachtoffers.

 

Het verloren meisje is een boeiend boek geworden dat zich deels afspeelt op een cruiseschip in de Middellandse Zee en deels in Antwerpen. Daardoor kon Chris op een meesterlijke wijze het “down to earth” en ietwat exotische gevoel combineren in een boek dat de lezer niet loslaat.

 

 

Chris Delaet

Chris Delaet werd geboren in Mol, waar ze nog altijd woont. Ze is getrouwd en heeft een gezin met twee volwassen kinderen. Ze pendelt dagelijks naar Antwerpen waar ze zich, samen met haar team van jobcoaches, met passie inzet voor de meest kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. In 2017 werd ze ernstig ziek en dit inspireerde haar om haar droom waar te maken. Het resultaat daarvan is deze eerste thriller. Het is een heel persoonlijk boek geworden waarmee ze meteen ook een inkijk wil geven in het leven van een kankerpatiënt, zonder een boek over kanker te schrijven.

Extra informatie

Gewicht 400 g
Afmetingen 15 × 22.5 × 1.9 cm

1 beoordeling voor Het verloren meisje – Chris Delaet

  1. boeklovers

    Een triest kijkend meisje met helderblauwe ogen en het uitzicht over een zonovergoten Europees stadje bekeken vanaf het dek van een cruiseschip sieren de cover van het debuutboek van Chris Delaet, Het verloren meisje. De stempel “Missing” geeft aan dat het over een cold case gaat.

    Jessie De Roover, herstellende van een chemokuur, is samen met haar echtgenoot en twee kinderen op cruise als haar medewerking wordt gevraagd wanneer iemand vermist wordt op het cruiseschip. Nadine Teylaerts, de vermiste vrouw, wordt vermoord teruggevonden en de moordenaar moet nog aan boord zijn. Samen met haar Antwerps team probeert Jessie deze moord op te lossen maar er rammelt van alles aan heel de kwestie. Waarom heeft het echtpaar Teylaerts niet gesproken over een pleegdochter die een aantal jaren geleden verdwenen is tijdens één van hun talrijke reizen? Waarom kan er niets gevonden worden over de andere pleegkinderen? En wat is de link tussen de Teylaerts en een vrouw die een jaar voordien met identiek dezelfde jurk vermoord is in Antwerpen? Heel veel vraagstukken die om nog meer antwoorden roepen en waar Jessie De Roover van geen ophouden wil weten. Met alle gevolgen vandien…

    Het verloren meisje is de debuutthriller van Chris Delaet. Omdat ze geen boek over kanker wou schrijven maar de lezers wel een inkijk wou geven in het herstel, heeft ze haar eigen ervaring mee verweven in dit spannende verhaal. Een eerste verhaal met Jessie De Roover in de hoofdrol als rechercheur dat smaakt naar meer. Met oog voor detail, gegronde research en kleurrijke beschrijvingen van zonovergoten stadjes waan je je zelf op reis. En ga je mee op onderzoek uit om dit verhaal tot op de bodem uit te pluizen.
    Het verloren meisje is een geslaagde thriller waarin de auteur alleen nog maar kan groeien.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *