Selecteer een pagina

Maria Magdalena – Luc Van hoeymissen

(2 klantbeoordelingen)

22.92

Het leven Maria Magdalena en Jezus gezien vanuit het standpunt van Maria Magdalena, volgens de auteur Luc Van hoeymissen. Een ongelofelijk epos dat leest alsof je naar een film van El Cid of Ben Hur zou zien. Dankzij de boeiende dialogen verveelt dit dik boek geen minuut.
600 blz.
Paperback
ISBN: 9781913980115

Categorieën: , ,

Beschrijving

Maria Magdalena

“Jezus heeft géén mirakels verricht, zijn moeder was niet onbevlekt ontvangen en hijzelf is ook niet verrezen. Wat Petrus’ kerk vertelt, klopt niet.” zei Maria Magdalena. Ze was onthutst en vertelde al hetgeen ze over Jezus wist, aan haar dochter, Sarah. Van Jezus’ conceptie tot ver na zijn dood. Ze vertelde ook over de duistere krachten, waarvan zij en Jezus het slachtoffer geworden waren. Sarah maakte er een sluitend verhaal van. 

Maria Magdalena” is een verhaal, vol verrassingen en intriges, die zich afspelen langs de achterkant van de evangeliën. 

Rik Devillé, schrijver en activist voor de mensenrechten in de kerk zegt: “Het is fictie en toch leest dit verhaal als ‘echt gebeurd’. Het blijft met je meegaan.”

 

Luc Van hoeymissen

Luc is geboren in Schaarbeek. Vandaag woont hij met zijn vrouw in Leuven. Op zijn zeventigste heeft hij zich gewaagd aan het schrijversberoep. Als pedagoog, ingenieur en bemiddelaar was hij gewoon problemen op te lossen. Als liefhebber van de chaostheorie en van alles wat met het ontstaan van het leven en de kosmos te maken heeft, gaat hij vandaag op zoek naar concrete antwoorden op de grotere levensvragen. Met het hoofd in de lucht en de voeten op de grond. Van contrasten gesproken. Daar houdt hij van. Weliswaar altijd met oog voor wat er werkelijk toe doet. Ook in wat hij schrijft. “Allicht is dit mijn laatste missie, zegt hij, de werkelijkheid verder ontvouwen en wat ik ontdekt heb, delen met wie dat wenst.”

Extra informatie

Gewicht 900 g
Afmetingen 22.5 × 15 × 4.6 cm

2 beoordelingen voor Maria Magdalena – Luc Van hoeymissen

  1. Marilou Vrebos

    Een heel mooie omslag en een vlot geschreven hedendaags verhaal over goed en kwaad , een geloofwaardige update van de evangelien

  2. IngeSpin

    Dit boek kan je lezen op verschillende manieren: als een spannend verhaal, een goed geschiedenisboek of een spirituele gids. De puzzelstukjes uit de gekende Bijbelse verhalen vielen voor mij op hun plaats, in een chronologische volgorde. Vaak vroeg ik me af of de auteur jarenlang geschiedkundig onderzoek had gedaan, dan wel of hij het zelf verzonnen had. Dat maakt het boek blijvend mysterieus. Het begin en het einde van het boek focussen op een spannend verhaal, het middenstuk gaat over de ontwikkeling van de levenslessen van Jezus, die volgens mij een echte ‘life coach’ avant la lettre was.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *