Selecteer een pagina

Vogels van glas – Christel Desmaretz

18.33

In Vogels van Glas bestuurt Ninon de glasfabriek die haar grootvader heeft opgericht. In de leegstaande kelder onder het gebouw vindt ze een kist met documenten uit het Ancien Régime. Hierbij zit ook de bestelbon van twee waardevolle handspiegels. Ninon reist naar Versailles om meer te ontdekken over de merkwaardige brief. In het glas van de spiegels schuilt een vreselijk verhaal.

ISBN: 9781913980405
Aantal blz.: 260
Paperback

Beschrijving

In Vogels van Glas bestuurt Ninon de glasfabriek die haar grootvader heeft opgericht. Het bedrijf zit in slechte papieren en Ninon weet niet hoe het verder moet. In de leegstaande kelder onder het gebouw vindt ze een kist met documenten uit het Ancien Régime. Hierbij zit ook de bestelbon van twee waardevolle handspiegels. Ninon reist naar Versailles om meer te ontdekken over de merkwaardige brief. Onderweg logeert ze in een klein café en maakt kennis met Roland.

In Spanje toont Pepa haar geërfde spiegel aan Kemen, die beweert dat hij gemaakt werd in de oude Franse glasfabrieken. Samen rijden ze naar Versailles.
Pepa en Ninon krijgen hulp van twee geschiedkundigen en stuiten op de verborgen historie van twee meisjes, die opgroeiden in het instituut van Saint-Cyr. In het glas van de spiegels schuilt een vreselijk verhaal.

 

Christel Desmaretz is geboren te Gent in 1964. Haar jeugd bracht ze door te Waarloos, een gehucht van Kontich, maar sinds dertig jaar woont ze in het groene Sint-Antonius Zoersel. Schrijven heeft ze gedaan vanaf het moment dat ze in de lagere school haar eerste letters schoonschrift neerzette. Als kind zat ze graag in een hoekje schriften vol te pennen. Christel heeft een aantal pennenvrienden gehad uit verschillende landen, dagboeken opgesteld, verhalen gemaakt. Schrijven is een dagelijks ritueel. Historische gebouwen vindt ze heel sprekend. Ze doet graag research over de functie ervan doorheen de tijd en de mensen die er woonden. Onbewust maken oude panden altijd een centraal deel van haar verhalen uit.

Extra informatie

Gewicht 457 g
Afmetingen 15 × 2.2 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vogels van glas – Christel Desmaretz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…