Selecteer een pagina

Wij denken wat u zegt – Chris Taes

23.50

Wij denken wat u zegt is het nieuwste boek van Chris Taes. In dit boek brengt hij inzicht in de mechanismen die ons denken vernauwen, die ons anderen doen haten of die ons reduceren tot een nuttigheidsfactor in een maatschappelijk systeem, wat leidt tot bewustwording. Bewustwording is de motor van engagement. En geïnformeerd engagement is de weg naar duurzame verandering. Zijn boek “Wij denken wat zegt”  is voedsel voor de geest.

Aantal pagina’s: 412
Paperback
ISBN: 9781913980269

Beschrijving

Synopsis

Maakt u zich ook zorgen over de verharding en de ontmenselijking van onze samenleving? We stellen een evolutie vast naar zwart-wit denken, onverdraagzaamheid en extremisme.  Dat merken we zowel in taalgebruik en (sociale) media, als in economie, onderwijs en politiek. Die tendens is gevaarlijk, want ze tast belangrijke kernwaarden aan. Hoe blijven we onszelf, terwijl we toch openstaan voor anderen? Hoe doorprikken we het discours van populisten? Hoe gaan we om met ‘alternatieve feiten’, desinformatie en complottheorieën? Dit boek stelt niet alleen vragen, maar geeft ook antwoorden. Het antwoord op zwart-wit is niet ‘grijs’, maar ‘kleur’.

 

Bio

Chris Taes (°1955) volgde een opleiding als licentiaat in de Germaanse filologie (KU Leuven) en startte zijn carrière als leraar aan het Sint-Albertuscollege-Haasrode in Leuven. Nadien werd hij er directeur. Hij was 18 jaar burgemeester van Kortenberg en werd voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij was gehuwd met Claudine Loterman, die in 2013 overleed. Hij is vader van twee dochters en fiere opa van Arthur. Hij heeft een frisse kijk op de actualiteit met zijn podcast Goed Gedacht.

Extra informatie

Afmetingen 22.5 × 15 × 2.4 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wij denken wat u zegt – Chris Taes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *