Het Buchinsky incident – Benny Baudewyns

24.45

Stel dat bij het einde van de Tweede Wereldoorlog de Russen de Geallieerden niet in Berlijn maar in Brussel ontmoeten en het IJzeren Gordijn daar wordt opgetrokken waardoor Brussel in 4 secties wordt verdeeld. Dat is het uitgangspunt van het Buchinsky Incident van Benny Baudewyns, waarin speurders de moord op een jong meisje moeten oplossen.

ISBN: 9781913980382
Aantal blz.: 696
Paperback

Beschrijving

In 1935 wordt in Angersburg, een dorp in Pruisen, in de tuin van een verlaten huis het lijk aangetroffen van een klein meisje. Ze heeft geen papieren, niemand kent haar. Rechercheur Thomas Erder staat voor een raadsel.
Wanneer de Russen in 1945 Berlijn heroveren op de nazi’s, stopt hun terreinhonger niet. Ze stomen door tot voorbij Brussel, waar ze de geallieerden ontmoeten. In de volgende jaren is België in de greep van de Koude Oorlog. In Vlaanderen wordt het IJzeren Gordijn opgetrokken en Brussel is een verdeelde stad, zo goed als van de buitenwereld afgesloten door de Muur.
Te midden van deze chaos leert Thomas Erder te leven met de gedachte dat hij niet voldoende deed om de moordenaar van het meisje te vinden. Hij maakt echter kennis met mensen uit de omgeving van het meisje en samen zetten ze een zoektocht op die hen ver achter het IJzeren Gordijn brengt. Zitten ze op het juiste spoor en zullen zij de moordenaar in deze vijandige omgeving alsnog kunnen ontmaskeren?
Een spannende internationale thriller in een nieuwe historische context.

Benny Baudewyns (1958) debuteerde in 2000 met de thriller Het Zwartbergplan. Zijn volgende thriller, De Emerson Locomotief, won in 2002 De Diamanten Kogel, prijs voor het beste misdaadverhaal in Vlaanderen. Nadien volgde nog een tiental thrillers en een non-fictie publicatie over zijn voormalige beroep als uitvaartondernemer. De thrillers Het Tati-syndroom (2018) en Mazzelaar (2020) kregen in de VN-thrillergids vier sterren toebedeeld.

Extra informatie

Gewicht 1127 g
Afmetingen 22.5 × 15 × 4 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Buchinsky incident – Benny Baudewyns” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…